Site name

U Vojvodini raspust produžen do 15. januara

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj NJilaš izmenio je Pravilnik o školskom kalendaru za školsku 2017/2018. godinu.

Piše: R. D.

20. decembar 2017. 18:39

 U Vojvodini raspust produžen do 15. januara

S tim u vezi, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine umesto 10. januara, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 15. januara 2018. godine.

U drugom delu školske godine održaće se dve nastavne subote, i to 14. aprila, prema rasporedu časova za petak, i 5. maja, prema rasporedu časova za ponedeljak.

Prema sekretarovim rečima, nekoliko je povoda za ove izmene. Prvenstveno imaju cilj da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola. S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou. Učenicima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno je da plate troškove stanovanja za pola meseca, a škole će ovim putem, između ostalog, smanjiti naknadu koju plaćaju za grejanje.

Poslednji nastavni dan školske 2017/2018. godine za maturante osnovnih škola jeste 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018. godine. Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji nastavni dan 21. jun 2018. godine.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.